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[CNN] 어떤 음식에 플라스틱이 가장 많이 들어있나요? 놀라실 수도 있어요

한국분석과학연구소 2024. 5. 3. 09:46

Which foods have the most plastics? You may be surprised

어떤 음식에 플라스틱이 가장 많이 들어있나요? 놀라실 수도 있어요

By Sandee LaMotte, CNN

Published 10:53 AM EDT, Mon April 22, 2024

02:42 - Source: CNN

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CNN —

“How much plastic will you have for dinner, sir? And you, ma’am?” While that may seem like a line from a satirical skit on Saturday Night Live, research is showing it’s much too close to reality.

Ninety percent of animal and vegetable protein samples tested positive for microplastics, teeny polymer fragments that can range from less than 0.2 inch (5 millimeters) down to 1/25,000th of an inch (1 micrometer), according to a February 2024 study. Anything smaller than 1 micrometer is a nanoplastic that must be measured in billionths of a meter.

Even vegetarians can’t escape, according to a 2021 study. If the plastic is small enough, fruits and vegetables can absorb microplastics through their root systems and transfer those chemical bits to the plant’s stems, leaves, seeds and fruit.

Salt can be packed with plastic. A 2023 study found coarse Himalayan pink salt mined from the ground had the most microplastics, followed by black salt and marine salt. Sugar is also “an important route of human exposure to these micropollutants,” according to a 2022 study.

Even tea bags, many of which are made of plastic, can release enormous amounts of plastic. Researchers at McGill University in Quebec, Canada found brewing a single plastic teabag released about 11.6 billion microplastic and 3.1 billion nanoplastic particles into the water.

“저녁으로 플라스틱을 얼마나 드시겠어요? 그리고 당신은 부인?” 이 내용은 Saturday Night Live의 풍자 촌극에 나오는 대사처럼 보일 수 있지만, 연구 결과에 따르면 이는 현실과 너무 가까운 것으로 나타났습니다.

2024년 2월 연구에 따르면 동물 및 식물성 단백질 샘플의 90%가 0.2인치(5밀리미터) 미만에서 1/25,000인치(1마이크로미터) 범위의 작은 폴리머 조각인 미세 플라스틱에 대해 양성 반응을 보였습니다. 1마이크로미터보다 작은 것은 모두 10억분의 1미터 단위로 측정해야 하는 나노플라스틱입니다.

2021년 연구에 따르면 채식주의자라도 벗어날 수는 없습니다. 플라스틱이 충분히 작으면 과일과 채소는 뿌리 시스템을 통해 미세 플라스틱을 흡수하고 해당 화학 물질을 식물의 줄기, 잎, 씨앗 및 과일에 전달할 수 있습니다.

소금은 플라스틱으로 포장할 수 있습니다. 2023년 연구에 따르면 땅에서 채굴된 굵은 히말라야 핑크 소금에 미세 플라스틱이 가장 많았고 검은 소금과 바다 소금이 그 뒤를 이었습니다. 2022년 연구에 따르면 설탕은 "이러한 미량 오염물질에 인간이 노출되는 중요한 경로"이기도 합니다.

플라스틱으로 만들어진 티백도 엄청난 양의 플라스틱을 배출할 수 있습니다. 캐나다 퀘벡주 맥길 대학교 연구원들은 단일 플라스틱 티백을 끓일 때 약 116억 개의 미세 플라스틱과 31억 개의 나노 플라스틱 입자가 물에 배출되는 것을 발견했습니다.

Foods we eat are covered in plastics that may be causing a rise in premature births, study says 우리가 먹는 음식이 플라스틱으로 덮여 있어 조산이 증가할 수 있다는 연구 결과가 나왔습니다.

Rice is also a culprit. A University of Queensland study found that for every 100 grams (1/2 cup) of rice people eat, they consume three to four milligrams of plastic — the number jumps to 13 milligrams per serving for instant rice. (You can reduce plastic contamination by up to 40% by washing rice, researchers said. That also helps reduce arsenic, which can be high in rice.)

Let’s not forget bottled water. One liter of water — the equivalent of two standard-size bottled waters — contained an average of 240,000 plastic particles from seven types of plastics, including nanoplastics, according to a March 2024 study.

쌀도 범인이다. 퀸즈랜드 대학의 한 연구에 따르면 사람들은 쌀 100g(1/2컵)을 먹을 때마다 3~4mg의 플라스틱을 소비하는 것으로 나타났습니다. 즉석 쌀의 경우 그 양이 13mg으로 증가합니다. (연구자들은 쌀을 씻으면 플라스틱 오염을 최대 40%까지 줄일 수 있다고 말했습니다. 이는 또한 쌀에 많이 함유되어 있는 비소를 줄이는 데도 도움이 됩니다.)

생수를 잊지 말자. 2024년 3월 연구에 따르면 표준 크기 생수 2개에 해당하는 물 1리터에는 나노플라스틱을 포함한 7가지 유형의 플라스틱에서 평균 240,000개의 플라스틱 입자가 포함되어 있는 것으로 나타났습니다.

Dangers to human health 인간의 건강에 대한 위험

While microplastics have been found in the human lung, maternal and fetal placental tissues, human breast milk and human blood, until recently there was very little research on how these polymers affect the body’s organs and functions.

A March 2024 study found people with microplastics or nanoplastics in arteries in the neck were twice as likely to have a heart attack, stroke or die from any cause over the next three years than people who had none.

Nanoplastics are the most worrisome type of plastic pollution for human health, experts say. That’s because the minuscule particles can invade individual cells and tissues in major organs, potentially interrupting cellular processes and depositing endocrine-disrupting chemicals such as bisphenols, phthalates, flame retardants, per- and polyfluorinated substances, or PFAS, and heavy metals.

“All of those chemicals are used in the manufacturing of plastic, so if a plastic makes its way into us, it’s carrying those chemicals with it,” Sherri “Sam” Mason, director of sustainability at Penn State Behrend in Erie, Pennsylvania, told CNN in a prior interview.

인간의 폐, 산모와 태아의 태반 조직, 인간의 모유, 인간의 혈액에서 미세플라스틱이 발견되었지만, 최근까지 이러한 폴리머가 신체의 기관과 기능에 어떤 영향을 미치는지에 대한 연구는 거의 없었습니다.

2024년 3월 연구에 따르면 목 동맥에 미세플라스틱이나 나노플라스틱이 있는 사람은 그렇지 않은 사람에 비해 향후 3년 동안 심장마비, 뇌졸중 또는 어떤 원인으로든 사망할 가능성이 두 배 더 높았습니다.

나노플라스틱은 인류 건강에 가장 우려되는 플라스틱 오염 유형이라고 전문가들은 말한다. 그 이유는 미세한 입자가 주요 기관의 개별 세포와 조직을 침범하여 잠재적으로 세포 과정을 방해하고 비스페놀, 프탈레이트, 난연제, 과불화물질, 폴리불소화 물질(PFAS), 중금속과 같은 내분비 교란 화학물질을 축적할 수 있기 때문입니다.

펜실베니아주 이리에 위치한 Penn State Behrend의 지속 가능성 담당 이사인 Sherri "Sam" Mason은 "이러한 모든 화학 물질은 플라스틱 제조에 사용됩니다. 따라서 플라스틱이 우리에게 들어오면 그 화학 물질도 함께 운반되는 것입니다."라고 말했습니다. 이전 인터뷰에서 CNN.

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“And because the temperature of the body is higher than the outside, those chemicals are going to migrate out of that plastic and end up in our body,” Mason said.

“Those chemicals can be carried to your liver and your kidney and your brain and even make their way across the placental boundary and end up in an unborn child,” she said.

“There currently is no scientific consensus on the potential health impacts of nano- and microplastic particles. Therefore, media reports based on assumptions and conjecture do nothing more than unnecessarily scare the public,” a spokesperson for the International Bottled Water Association, an industry association, told CNN previously.

“그리고 신체의 온도가 외부보다 높기 때문에 이러한 화학 물질은 플라스틱 밖으로 이동하여 결국 우리 몸에 들어가게 됩니다.”라고 Mason은 말했습니다.

“이러한 화학물질은 간, 신장, 뇌로 운반될 수 있으며 태반 경계를 넘어 태아에게까지 전달될 수도 있습니다.”라고 그녀는 말했습니다.

“현재 나노플라스틱 및 미세플라스틱 입자가 건강에 잠재적으로 미치는 영향에 대한 과학적 합의가 없습니다. 따라서 가정과 추측에 기초한 언론보도는 대중을 불필요하게 겁주는 것에 불과하다”고 산업협회인 국제생수협회 대변인은 앞서 CNN에 말했다.

All types of proteins contained microplastics

모든 종류의 단백질에는 미세플라스틱이 포함되어 있습니다.

In the February study, which was published in Environmental Research, researchers looked at over a dozen commonly consumed proteins, including beef, breaded and other types of shrimp, chicken breasts and nuggets, pork, seafood, tofu and several plant-based meat alternatives, such as nuggets, plant crumbles similar to ground beef and plant-based fish sticks.

Environmental Research에 발표된 2월 연구에서 연구자들은 쇠고기, 빵가루 및 기타 유형의 새우, 닭 가슴살 및 너겟, 돼지고기, 해산물, 두부 및 여러 식물성 고기 대체품을 포함하여 일반적으로 섭취되는 12가지 이상의 단백질을 조사했습니다. 너겟, 다진 소고기와 유사한 식물 부스러기, 식물성 생선 스틱 등이 있습니다.

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Breaded shrimp contained the most tiny plastics by far, at well over an average of 300 microplastic pieces per serving. Plant-based nuggets came in second, at under 100 pieces per serving, followed by chicken nuggets, pollock fish sticks, minimally processed White Gulf shrimp, fresh caught Key West pink shrimp and a plant-based fish-like stick.

The least contaminated proteins were chicken breasts, followed by pork loin chops and tofu.

After comparing the results to consumer consumption data, researchers estimated the average exposure of American adults to microplastics could range between 11,000 and 29,000 particles a year, with a maximum estimated exposure of 3.8 million microplastics per year.

빵가루를 입힌 새우에는 1회 제공량당 평균 300개가 훨씬 넘는 미세플라스틱 조각이 포함되어 지금까지 가장 작은 플라스틱이 포함되어 있었습니다. 식물성 너겟이 1인분당 100개 미만으로 2위를 차지했으며, 치킨 너겟, 폴락 피쉬 스틱, 최소한으로 가공된 화이트 걸프 새우, 갓 잡은 키웨스트 핑크 새우, 식물성 생선 같은 스틱이 그 뒤를 이었습니다.

오염도가 가장 낮은 단백질은 닭가슴살이었고, 돼지 등심살과 두부가 그 뒤를 이었습니다.

연구진은 결과를 소비자 소비 데이터와 비교한 후 미국 성인의 미세플라스틱에 대한 평균 노출이 연간 11,000~29,000개 사이일 수 있으며 연간 최대 예상 노출은 380만 개의 미세플라스틱일 수 있다고 추정했습니다.

Fruits and vegetables tested high in plastics

플라스틱 함량이 높은 것으로 분석된 과일과 야채

The oceans are filled with plastics, and a number of studies have captured how those are ending up in the seafood we eat. However, fewer studies have looked at vegetables and land animal proteins, such as cattle and hogs, according to an August 2020 study.

바다는 플라스틱으로 가득 차 있으며, 많은 연구에서 이러한 플라스틱이 우리가 먹는 해산물에 어떻게 영향을 미치는지 포착했습니다. 그러나 2020년 8월 연구에 따르면 야채와 소, 돼지 등 육상 동물 단백질을 조사한 연구는 적습니다.

VIDEO

Oceans polluted with plastic

The study, published in Environmental Science, found between 52,050 and 233,000 plastic particles under 10 micrometers — each micrometer is about the diameter of a rain drop — in a variety of fruits and vegetables.

Apples and carrots were the most contaminated fruit and vegetable, respectively, with over 100,000 microplastics per gram. The smallest particles were found in carrots, while the largest pieces of plastic were found in lettuce, which was also the least contaminated vegetable.

환경 과학(Environmental Science)에 발표된 이 연구에서는 다양한 과일과 채소에서 10마이크로미터(각 마이크로미터는 빗방울 직경 정도) 미만의 플라스틱 입자 52,050~233,000개를 발견했습니다.

사과와 당근은 각각 1g당 10만 개 이상의 미세플라스틱이 함유되어 가장 오염된 과일과 채소였습니다. 가장 작은 입자는 당근에서 발견된 반면, 가장 큰 플라스틱 조각은 상추에서 발견되었는데, 이 역시 오염이 가장 적은 야채였습니다.

Plastics are everywhere

플라스틱은 어디에나 있다

There are a staggering number of plastics in the world, today, according to a recent analysis — 16,000 plastic chemicals, with at least 4,200 of those considered to be “highly hazardous” to human health and the environment.

As these chemicals break down in the environment, they can turn into microplastics and then nanoplastics, particles so small science struggled for decades to see them.

최근 분석에 따르면 오늘날 전 세계에는 엄청난 수의 플라스틱이 있습니다. 16,000개의 플라스틱 화학 물질이 있으며 그 중 최소 4,200개는 인간의 건강과 환경에 "매우 위험한" 것으로 간주됩니다.

이러한 화학 물질은 환경에서 분해되면서 미세플라스틱으로 변한 다음 나노플라스틱으로 변할 수 있습니다. 입자가 작아서 작은 과학계에서는 이를 확인하기 위해 수십 년 동안 애썼습니다.

The world can cut plastic pollution by 80% by 2040, the UN says. Here’s how

유엔은 2040년까지 세계가 플라스틱 오염을 80% 줄일 수 있다고 밝혔다. 방법은 다음과 같습니다

A recent study that utilized brand new technology found the number of nanoplastics in three popular brands of water sold in the United States to be in between 110,000 and 370,000 per liter, if not higher. A liter is the equivalent of about two 16 ounce bottled waters. (The authors declined to mention which brands of bottled water they studied.)

Prior research using older technology had identified only about 300 nanoplastics in bottled water, along with bigger microplastics.

새로운 기술을 활용한 최근 연구에 따르면 미국에서 판매되는 세 가지 인기 브랜드의 물에서 나노플라스틱의 양이 리터당 110,000~370,000개 사이인 것으로 나타났습니다. 1리터는 16온스 생수 2병에 해당합니다. (저자들은 어떤 브랜드의 생수를 연구했는지 언급을 거부했습니다.)

이전 기술을 사용한 이전 연구에서는 더 큰 미세플라스틱과 함께 생수에서 약 300개의 나노플라스틱만 확인했습니다.

Lisovskaya/iStockphoto/Getty Images

At least 16,000 plastic chemicals exist with least 4,200 of those considered to be “highly hazardous” to human health and the environment, a study found. 적어도 16,000종의 플라스틱 화학물질이 존재하며 그 중 최소 4,200종은 인간의 건강과 환경에 “매우 위험한” 것으로 간주되는 것으로 한 연구에서 밝혀졌습니다.

Ways to reduce plastic 플라스틱을 줄이는 방법

The levels of contamination found in bottled water reinforce long-held expert advice to drink tap water from glass or stainless steel containers to reduce exposure, Mason said. That advice extends to other foods and drinks packaged in plastic as well, she added.

“People don’t think of plastics as shedding but they do,” she said. “In almost the same way we’re constantly shedding skin cells, plastics are constantly shedding little bits that break off, such as when you open that plastic container for your store-bought salad or a cheese that’s wrapped in plastic.”

While science learns more about the plastics we consume, there are things people can do to reduce their exposure, according to experts.

생수에서 발견된 오염 수준은 노출을 줄이기 위해 유리나 스테인리스 스틸 용기에 담긴 수돗물을 마셔야 한다는 전문가의 오랜 조언을 뒷받침한다고 Mason은 말했습니다. 그녀는 이러한 조언이 플라스틱으로 포장된 다른 음식과 음료에도 적용된다고 덧붙였습니다.

“사람들은 플라스틱을 흘리는 것으로 생각하지 않지만 실제로는 그렇습니다.”라고 그녀는 말했습니다. "우리가 끊임없이 피부 세포를 흘리는 것과 거의 같은 방식으로, 상점에서 구입한 샐러드나 플라스틱으로 포장된 치즈를 담기 위해 플라스틱 용기를 열 때 플라스틱은 부서지는 작은 조각을 끊임없이 흘리고 있습니다."

과학은 우리가 소비하는 플라스틱에 대해 더 많이 알아내지만, 전문가에 따르면 사람들이 플라스틱 노출을 줄이기 위해 할 수 있는 일이 있다고 합니다.

12 easy ways to use less plastic when traveling 여행할 때 플라스틱을 덜 사용하는 12가지 쉬운 방법

· Try to avoid eating anything that has been stored in a plastic container. Look for food stored in glass, enamel or foil.

· Wear clothing made from natural fabrics and buy consumer products made from natural materials.

· Don’t microwave in plastic. Instead, heat food on the stove or by microwaving in glass.

· If you can, eat as much fresh food as possible, and limit purchase of processed and ultraprocessed foods wrapped in plastic.

· 플라스틱 용기에 담긴 음식은 먹지 않도록 하세요. 유리, 에나멜 또는 호일에 저장된 식품을 찾으십시오.

· 천연섬유로 만든 옷을 입고, 천연재료로 만든 소비재를 구입하세요.

· 플라스틱을 전자레인지에 넣지 마세요. 대신 스토브나 유리컵에 담아 전자레인지로 음식을 데우세요.

· 가능하다면 신선한 음식을 많이 섭취하고, 비닐에 싸인 가공식품과 초가공식품의 구매를 제한하세요.

 

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