Australian scientists have discovered rice can contain trace amounts of potentially harmful microplastics during a world-first study published in the Journal of Hazardous Materials.
Researchers from the University of Queensland (UQ) have detected an average 100g single serve of uncooked rice can contain 3-4mg of plastic.
The amount of microplastics is four times higher in instant or pre-cooked rice with an average of 13mg per 100g serve.
The study’s lead author, Dr Jake Dr O’Brien, employed an innovative method of plastic quantification which UQ had already developed and used during past studies on seafood and sewage sludge.
Generic packet rice was used for the latest research and UQ’s groundbreaking technique was applied to seven different plastic types.
Researchers tested for the most common plastic, Polyethylene, as well as plastics used in clothing and food production, laminates, technical engineering, polystyrene, acrylics and tube piping.
The average grain of rice tested measured 8mm in length. Microplastics are defined as a plastic material 5mm or less.
호주 과학자들은 Journal of Hazardous Materials에 발표 된 세계 최초의 연구에서 쌀이 잠재적으로 유해한 미세 플라스틱을 미량 함유 할 수 있음을 발견했습니다. 퀸즐랜드 대학 (UQ)의 연구원들은 평균 100g의 쌀 1 인분에 3-4mg의 플라스틱이 포함되어있을 수 있음을 발견했습니다. 마이크로 플라스틱의 양은 100g 당 평균 13mg으로 즉석 밥 또는 미리 조리 된 쌀에서 4 배 더 많습니다. 이 연구의 주 저자 인 Dr Jake O’Brien은 UQ가 해산물 및 하수 슬러지에 대한 과거 연구에서 이미 개발하고 사용했던 혁신적인 플라스틱 정량화 방법을 사용했습니다. 최신 연구에는 일반 패킷 라이스가 사용되었으며 UQ의 획기적인 기술은 7 가지 플라스틱 유형에 적용되었습니다. 연구원들은 의류 및 식품 생산, 라미네이트, 기술 공학, 폴리스티렌, 아크릴 및 튜브 배관에 사용되는 플라스틱뿐만 아니라 가장 일반적인 플라스틱 인 폴리에틸렌을 테스트했습니다. 테스트 된 평균 쌀알의 길이는 8mm입니다. 마이크로 플라스틱은 5mm 이하의 플라스틱 재료로 정의됩니다.
Dr O’Brien said the study was not cause for concern but should prompt people to consider the products they bought.
“I don’t think people should be concerned, I think people should be aware,” he said.
“Currently there are many unknowns about how harmful consuming microplastics is to human health, but we do know exposure can cause an element of risk.
“We hope this study encourages further research on where plastic contamination of rice is occurring, so we can reduce contamination and increase community awareness of where plastic exposure happens daily.”
O’Brien 박사는 이번 연구가 우려 할만한 것이 아니라 사람들이 구매 한 제품을 고려하도록 유도해야한다고 말했습니다. 그는 "사람들이 염려해야한다고 생각하지 않고 사람들이 알아야한다고 생각합니다"라고 말했습니다. “현재 마이크로 플라스틱을 섭취하는 것이 인체 건강에 얼마나 해로운 지에 대한 많은 알려지지 않은 정보가 있지만 노출이 위험 요소를 유발할 수 있다는 것을 알고 있습니다. "우리는이 연구가 쌀의 플라스틱 오염이 발생하는 위치에 대한 추가 연구를 장려하여 오염을 줄이고 매일 플라스틱 노출이 발생하는 지역 사회의 인식을 높일 수 있기를 바랍니다."
EVIN PRIEST
REPORTER
아래 논문
Plastics contamination of store-bought rice
상점에서 산 쌀의 플라스틱 오염
Highlights
•Selected plastics were quantified in a number of store-bought rice products.
•Washing rice before cooking reduced plastics contamination by 20–40%.
•Plastics in (pre-cooked) instant rice were four-fold higher than in uncooked rice.
•Australians may consume 3–4 mg of plastic through a single serve of rice.
•Australians may consume around 1 g per person annually via rice consumption.
• 엄선 된 플라스틱은 상점에서 구입 한 여러 쌀 제품에서 정량화되었습니다.
• 조리 전에 쌀을 씻으면 플라스틱 오염이 20 ~ 40 % 감소했습니다.
• 즉석 밥의 플라스틱은 익지 않은 쌀보다 4 배 더 높았습니다.
• 호주인들은 쌀 1 인분으로 플라스틱 3-4mg을 섭취 할 수 있습니다.
• 호주인은 쌀 소비를 통해 1 인당 연간 약 1g을 소비 할 수 있습니다.
Abstract
This study investigated mass concentrations of selected plastics in store-bought rice, the staple of more than half the world’s population. Polyethylene, polyethylene terephthalate, poly-(methyl methacrylate), polypropylene, polystyrene and polyvinyl chloride were quantified using pressurized liquid extraction coupled to double-shot pyrolysis gas chromatography/mass spectrometry. Polyethylene, polypropylene and polyethylene terephthalate were quantifiable in the rice samples with polyethylene the most frequently detected (95%). There was no statistical difference between total plastic concentration in paper and plastic packaged rice. Shaking the rice in its packaging had no significant difference on the concentration of plastics. Washing the rice with water significantly reduced plastic contamination. Instant (pre-cooked) rice contained fourfold higher levels of plastics, suggesting that industrial processing potentially increases contamination. A preliminary estimate of the intake of plastic through rice consumption for Australians established 3.7 mg per serve (100 g) if not washed and 2.8 mg if washed. Annual consumption was estimated around 1 g/person.
이 연구는 전 세계 인구의 절반 이상이 주식 인 상점에서 산 쌀에서 선별 된 플라스틱의 질량 농도를 조사했습니다. 폴리에틸렌, 폴리에틸렌 테레 프탈레이트, 폴리 (메틸 메타 크릴 레이트), 폴리 프로필렌, 폴리스티렌 및 폴리 비닐 클로라이드는 이중 샷 열분해 가스 크로마토 그래피 / 질량 분광법과 결합 된 가압 액체 추출을 사용하여 정량화되었습니다. 폴리에틸렌, 폴리 프로필렌 및 폴리에틸렌 테레 프탈레이트는 폴리에틸렌이 가장 많이 검출 된 쌀 샘플 (95 %)에서 정량화 할 수있었습니다. 종이의 총 플라스틱 농도와 플라스틱 포장 쌀의 통계적 차이는 없었다. 포장 된 쌀을 흔들어도 플라스틱의 농도에는 큰 차이가 없었습니다. 쌀을 물로 씻으면 플라스틱 오염이 크게 감소했습니다. 즉석 (미리 조리 된) 쌀에는 4 배 더 높은 수준의 플라스틱이 포함되어있어 산업 공정이 잠재적으로 오염을 증가시킬 수 있음을 시사합니다. 호주인의 쌀 소비를 통한 플라스틱 섭취량의 예비 추정치는 세척하지 않은 경우 3.7mg (100g), 세척 한 경우 2.8mg을 설정했습니다. 연간 소비량은 1 인당 약 1g으로 추정되었습니다.
Graphical Abstract
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0304389421007421
Plastics contamination of store-bought rice
This study investigated mass concentrations of selected plastics in store-bought rice, the staple of more than half the world’s population. Polyethyle…
www.sciencedirect.com
Fears over ‘harmful’ item in pantry staple
Australian scientists have discovered rice can contain trace amounts of potentially harmful microplastics during a world-first study published in the Journal of Hazardous Materials.
www.theaustralian.com.au